DLA KAŻDEGO COŚ SŁODKIEGO

Serca w galaretce

Składniki

  • ½ szklanki mleka
  • ½ szklanki śmietanki 30%
  • 1 laska wanilii
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • DODATKOWO:
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 3½ szklanki gorącej wody
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • migdały



Deser a’la tiramisu

Przygotowanie:

  1. Zaparz mocną kawę i zostaw do ostygnięcia.
  2. Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, z masłem, ale bez dodawania mąki. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj aż ostygnie.
  3. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.
  4. Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.
  5. Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.
  6. Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.


Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl