Serca w galaretce
Składniki
- ½ szklanki mleka
- ½ szklanki śmietanki 30%
- 1 laska wanilii
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki żelatyny
- DODATKOWO:
- 2 galaretki truskawkowe
- 3½ szklanki gorącej wody
- 100 ml śmietanki 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- migdały
Deser a’la tiramisu
Przygotowanie:
- Zaparz mocną kawę i zostaw do ostygnięcia.
- Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, z masłem, ale bez dodawania mąki. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj aż ostygnie.
- Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.
- Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.
- Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.
- Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL